užitočné weby pre každého


Rozšírené funkcie web stránok

Tvorba www stránok sa dnes už nezaobíde bez multimediálneho a aktívneho obsahu s napojením na sociálne siete.

Web stránky Vlastného webu sme obohatili o jednoduché vkladanie súborov Flash, videí z YouTube, interaktívnych máp Google a pluginu Facebook. Vloženie je naozaj jednoduché – stačí kliknúť na príslušnú ikonku (ikonky sú zobrazené nižšie). Zobrazí sa minimum nastavovacích políčok, napríklad veľkosť okienka, v akom sa má doplnok (plugin) zobraziť.

Takto môžete obohatiť svoju web stránku a získať náskok pred konkurenciou. Prvý dojem je najdôležitejší. Ak návštevníka zaujmú animácie, informačné video alebo interaktívna mapa, bude sa chcieť o vás a vašich službách vedieť stále viac a viac.

Ako vám môžu konkrétne poslúžiť uvedené doplnky?

Animácie Flash

Súbory Flash môžu obsahovať nielen animácie, ale aj informačné texty, zvuky, videá, rozsiahle formuláre. To všetko môže byť podané zábavnou a interaktívnou formou. Väčšina reklamných bannerov je vytvorená technológiou Flash, najmä kvôli rozsiahlym možnostiam a malou veľkosťou výsledných súborov.

Tvorba animácii Flash je však už vzdialené bežným možnostiam a treba to prenechať profesionálom, ktorí to zvládnu rýchlo a kvalitne aj po technickej stránke. Ak nemáte svojho „dvorného“ flashového animátora, môžete sa obrátiť na firmu Xion, ktorá vyrobí animácie podľa vašich predstáv a rovno aj na web nasadí.

Facebook Like Box

Plugin sociálnej siete Facebook zabezpečí prepojenie vašej www stránky s firemným profilom (fan page) na Facebooku. Nastavenia umožňujú vložiť rôzne typy pluginu – obyčajný odkaz, Like box, prípadne zobrazenie odkazu aj s najnovšími príspevkami a profilovými fotkami vašich fanúšikov. Skvelé, nie? Samozrejme, Facebook fan page musíte mať najskôr vytvorený.

Video z YouTube

Video z YouTube môže poskytnúť množstvo dodatočných informácii o vašej firme, produktoch, službách a podobne. Videom sa dá vysvetliť zložitý produkt, vzbudiť emócie alebo názorne zobraziť pracovný postup. Video je treba najskôr vytvoriť a umiestniť na YouTube, čo má ďalšie výhody. Tvorbu videa odporúčam tiež prenechať odborníkom.

Mapy Google

Mapy na webe už bývajú výlučne interaktívne. V našich končinách sa najviac využíva Google Maps, ktorý poskytuje prepínanie zobrazenia (reálne/schematické), voľbu zväčšenia, posun mapy, návrh trasy a podobne. Nastavenie je veľmi jednoduché, stačí zdať koordináty GPS.

Všetky tieto prvky posunú vašu prezentáciu o úroveň vyššie, preto odporúčam využiť ich. Nastavenie je už potom malina. Ak by ste si nevedeli s niečim rady, obráťte sa na pomoc Vlastného webu.


Úvodná stránka blogu