užitočné weby pre každého


Prečo je dôležité určiť odvetvie vášho webu?

Na našej stránke Publikované weby sú uvedené odkazy na weby, ktoré boli vytvorené na serveri Vlastný web. Zobrazia sa tam vtedy, keď zaškrtnete voľbu Web je publikovaný (verejný) v Nastaveniach vášho webu. Na našom serveri je však niekoľko tisíc webov a preto nie každý web sa dostane do tohoto zoznamu.

Načo je dobrý zoznam publikovaných stránok?

  1. V prvom rade na to, aby si váš web všimol nejaký vyhľadávač, najčastejšie Google Search. Kým web nie je publikovaný, nikto nepozná adresu webu. Ale keď ho dáte publikovať, odkaz na váš web sa zobrazí na tomto zozname a adresa sa stane známou (zverejní sa). Google už potom ľahko na stránky príde a obsah uloží do svojej databázy. Podrobne sme o tomto procese písali v príspevku Kedy budú moje stránky viditeľné na Googli?.
  2. Z hľadiska optimalizácie stránok pre vyhľadávače (SEO) je to výhodné tiež, lebo ihneď získate odkaz na svoje stránky.
  3. Význam to má aj pre návštevníkov webu Vlastný web, lebo na tejto stránke hľadajú inšpiráciu a možno si pozrú aj vaše stránky.

     

Rozdelenie na odvetvia

Pekných a užitočných stránok na našom serveri je veľmi veľa a je nám ľúto ich neukázať návštevníkom. Preto sme sa rozhodli, že tento zoznam rozdelíme na viacero zoznamov podľa odborov ľudskej činnosti, ktorými sa weby zaoberajú. Bude to prínosné aj pre návštevníkov (nie každého zaujíma všetko), aj pre tvorcov webov, lebo budú mať väčšiu šancu na zverejnenie svojej stránky na dlhší čas.

Ako nastavím odvetvie webu?

To je veľmi jednoduché. Prihlásite sa do editácie svojho webu, kliknete na Nastavenie v menu vpravo hore a tu pri položke Odvetvie nájdete roletku so 17 možnosťami, napríklad:

  1. Ľudia a spoločnosť,
  2. Krása, zdravie a telesná kondícia,
  3. Šport, záľuby a voľný čas, atď.


Vyberiete jednu z nich a dáte Uložiť. To je všetko. Samozrejme, má to zmysel, ak je váš web publikovaný, na to slúži voľba pod tým.

Približne raz za deň si náš robot prejde všetky stránky a vytvorí nové zoznamy podľa odvetví. Kým je iba jeden spoločný zoznam, to má význam tiež, pretože stránky s nastaveným odvetvím získajú lepšie hodnotenie a budú zobrazené vyššie.

Čo ovplyvňuje poradie v zozname publikovaných webov?

Chceme podporovať kvalitné stránky a preto do zoznamu sa dostanú weby s kvalitným obsahom. Lepšie budú ohodnotené stránky, ktoré:

  • majú veľa textu a obrázkov,
  • sú často aktualizované,
  • majú vlastnú doménu
  • a pod.

Skrátka weby správcov, ktorí to myslia vážne. Čím kvalitnejší web, tým bude vyššie.

Aké weby nebudú zobrazené v zozname?

Áno, niektoré weby zo zoznamu vylúčime, ak zistíme, že:

  • stránky neobsahujú žiadny obsah,
  • stránky obsahujú pôvodný (vzorový) obsah,
  • stránky sú testovacie, školské, skrátka skúšobné

Skúšobné stránky prosím nepublikujte!

Nemá to význam, iba oberáte prípadných návštevníkov o čas. Skúšať si môžete koľko chcete a pozerať svoj web si môžete plnohodnotne cez funkciu Náhľad. Stránky zverejňujte vo vlastnom záujme až vtedy, keď ste so stránkou spokojný a nič jej nechýba.

Prajeme Vám, aby sa aj váš web zobrazoval na prvých priečkach, tak ako týmto pekným webom na stránke: Publikované weby!


Úvodná stránka blogu